Kinderen kleuren de zaterdagmiddag

RaadPop blijft verbindingen leggen en jong talent de ruimte bieden. Na RaadProms, het gezamenlijke initiatief met Harmonie St. Joseph, zetten we de jeugd uit Nederweert vol in de schijnwerpers.

Op de zaterdagmiddag (22 juli) van Raadpop mogen jongeren op het grote podium hun muzikale talent laten zien. “We zijn bijzonder blij dat Raadpop deze kans geeft aan de jeugd”, vertelt cultuurcoördinator Eric Kessels die de vrije hand krijgt om deze middag samen met de jongeren in te vullen. Het programma start om 13.00 uur met akoestische pop en rock van de band Scary Kids. Het laatste muzikale woord is aan Scarlet Rose gevolgd door een spetterend optreden van The Voice Kids finalist Joep! die daarmee de aftrap neemt voor het avond programma. Rolf Verheijen namens RaadPop: “Het voelt goed om weer te mogen samenwerken met mensen die de muziekcultuur hoog in het vaandel hebben staan. Als RaadPop omarmen en ondersteunen we dit met alle liefde en plezier.”

Naast een aantal bands is er ’s middags ook ruimte voor jonge dj’s. Leerlingen uit de Media Music klas van Rockplein.nl, de popafdeling van het Rick, laten hun zelfgemaakte songs en remixen horen.
Na de eerste dj-show wordt het “In de band-project’ gepresenteerd, georganiseerd door cultuurcoördinator Eric Kessels, docent Erik den Tuinder van Rockplein en videograaf Joost Nevels. In 5 lessen ervaren de kinderen van groep 7/8 hoe het is om in een band te spelen en een videoclip te maken van een song die deze middag te horen is.

Na dit spektakel maken de dj’s en leerlingen van Rick’s Rockplein hun opwachting. Het middagprogramma wordt afgesloten met een optreden van Scarlet Rose. Ooit begonnen als bandje bij Rockplein heeft deze formatie inmiddels al flink wat podiumervaring opgedaan.
Een prachtig initiatief overigens, dat Rockplein, dat na de zomervakantie in de Pinnenhof start met popmuzieklessen in Nederweert. Meer weten? Stuur een mail naar info@rockplein.nl.