Agrarische sector steunt RaadPop met gezond en smakelijk initiatief

(H)eerlijk boerenbuffet voor artiesten RaadPop

Dankzij een bijzondere samenwerking met de agrarische sector in de gemeente Nederweert kunnen artiesten van RaadPop op 21 en 22 juli ’s avonds gratis hun honger stillen met een (h)eerlijk boerenbuffet van eigen bodem. Diverse boeren stellen hiervoor hun producten beschikbaar die in de horecakeuken van Pints & Pints door vrijwilligers tot voedzame gerechten worden bereid.

Ruim dertig agrarische ondernemers uit de gemeente Nederweert hebben zich verenigd in dit initiatief waarmee ze de gemeenschap laten zien wie ze zijn, wat ze doen en wat voor moois hun sector allemaal in huis heeft. “Waar mogelijk willen we mensen graag op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de verse producten die iedereen dagelijks consumeert en waar wij met zoveel toewijding aan werken. We hebben er bewust voor gekozen om dat nu tijdens RaadPop te doen, een gratis toegankelijk festival in onze eigen Nederweerter gemeenschap dat zoveel mensen plezier bezorgt. Daar willen we graag ons steentje aan bijdragen. Met gesloten beurs en dat kan ook heel eenvoudig. Het schenken van producten is voor ons maar een kleine moeite”, vertellen Chris Salimans en Koen van Eijk namens de betrokken boeren.

“Met die kleine moeite doen ze ons een heel groot plezier”, zegt voorzitter Rolf Verheijen van RaadPop. “Vorig jaar hebben we een cateraar ingeschakeld. Die kosten kunnen we nu besparen, hetgeen erg prettig is voor een organisatie die uitsluitend op vrijwilligers draait en afhankelijk is van sponsorbijdragen.” Secretaris Harm Smolenaers vult aan: “Om een gratis muziekfestival als RaadPop mogelijk te kunnen maken, hebben we elkaar hard nodig. Dat hoeft niet met geld te zijn, dat kan ook in natura, zoals de boeren uit Nederweert doen. Heel fijn.”

In overleg met de lokale ondernemers wordt nu bekeken welke producten er nodig zijn voor het boerenbuffet. “We hebben alles in huis”, zeggen Chris en Koen. “Niet alleen alle soorten vlees, maar ook de meest uiteenlopende soorten groente en fruit.”

Drie vrijwillige hobbykoks – Margriet Bouwels, Lisette Verheijen en Tiny Teeuwen – gaan straks met deze verse ingrediënten aan de slag in de keuken van Paul en Neeltje bij Pints & Pints. Het resultaat van hun culinaire inspanningen blijft voor de artiesten van RaadPop nog even een verrassing. Rolf Verheijen: “Vanzelfsprekend mogen de boeren straks zelf ook komen proeven. Ze kunnen dan zelf ervaren wat onze koks met hun producten hebben gedaan.”