De band van de toekomst “STATESMEN”

Ook dit jaar denken we weer aan de toekomst!
De upcoming band van dit moment….

STATESMEN

Nog voordat STATESMEN ook maar één song heeft uitgebracht weet de band zich begin 2016 al verzekerd van een platencontract én boekingsdeal. Dit vertrouwen betaalt de band echter meteen terug als in mei ditzelfde jaar debuut single “Physical” wordt uitgebracht. De ijzersterke song in combinatie met de productie en mix van Robin van Loenen (Destine) zorgt ervoor dat de jongens zichzelf direct op de kaart zetten op een plek waar niemand meer om ze heen kan.

Hoewel de bandleden elkaar door de jaren heen al geregeld tegenkwamen op de
Limburgse podia is STATESMEN pas sinds de zomer van 2015 een feit. Na verschillende jaren in andere formaties te hebben gespeeld vonden de jongens elkaar in hun gezamenlijke liefde voor échte popmuziek zoals het ooit bedoeld is.

De muziek die de ambitieuze band maakt is te omschrijven als stevige, ‘catchy’ pop met elektronische invloeden. De songs en sound doen bij vlagen denken aan acts als The 1975, Walk the Moon, Kings of Leon en The Killers. Ook ’s werelds grootste pop-producer Max Martin is een inspiratiebron voor het viertal; “Muziek moet een krachtige positieve emotie opwekken bij de luisteraar, waarbij we de luisteraar of het publiek willen vermaken. Daarnaast is er voor ons geen andere optie dan er voor de volle honderd procent voor te gaan op het moment dat wij het podium op gaan. Het enige dat telt is de beste show tot nu toe te spelen en iedereen een goede tijd te bezorgen.”

De energieke live-act kan stampen en dreunen, meeslepen of uitnodigen tot dansen. Dit alles uiteraard met het herkenbare STATESMEN geluid.
Afgelopen december werd STATESMEN runner-up bij de Limburgse popprijs Nu Of Nooit en deze week is de band geselecteerd voor de Popronde later dit jaar.

httpss://www.youtube.com/watch?v=fkjMjsPZw7c