Eerste namen Raadpop 2016

RaadPop keert terug! En hoe! De tweede editie van dit gratis festival, op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in Nederweert, gaat weer vele muziek liefhebbers van jong tot oud in vervoering brengen. Het programma is rond. Nieuw en tegelijkertijd vertrouwd. RaadPop is ready to go! Dus zorg dat dat je er straks bij bent op het Raadhuisplein.

The Brahms

The-Brahms-op-Raadpop-Nederweert-760x506

Een vierkoppige Utrechtse band die een mix van Afrikaanse grooves en dansbare indie-muziek maakt. De debuut-EP van de groep verschijnt in maart 2015. The Brahms bestaat uit David Westmeijer (zang), Thomas Braam (gitaar), Martin Brummelkamp (drums) en Tobias Moeken (bass). De band wordt gevormd op de Herman Brood Academie.

Sinds de release van hun eerste EP ‘Meraki’ en daarmee hun eerste single ‘Golden’ zijn The Brahms niet meer van de radio af te krijgen. Na het winnen van de Utrecht Popprijs 2014 en het verzorgen van de aftershow van The Kooks in de Heineken Music Hall, is het sinds de bekroning tot 3FM Serious Talent in begin 2015 hard gegaan met The Brahms.

Band of Friends

Band-of-Friends-op-Raadpop-Nederweert

Band Of Friends is de band van Rory Gallagher met zanger/gitarist Marcel Scherpenzeel. In 1995 verloor de band haar frontman. Een rijkgevulde catalogus vol inspirerende albums en legendarische concerten is wat Gallagher na liet.

Oud-bandleden Gerry McAvoy (bassist) en Ted McKenna (drummer) vonden in Marcel Scherpenzeel de ideale persoon om samen de muziek opnieuw uit te voeren en het leven en talent van Rory Gallagher te vieren. “Marcel is the closest thing to Rory you’d ever hear”, roemt McAvoy zijn Nederlandse collega.
Band of Friends: een viering van de muziek van Rory Gallagher.

HeavyLight

Heavylight-op-Raadpop-Nederweert-760x570

HeavyLight werd in 2011 opgericht door Allart (Leadvocals en gitaar), Dylan (Toetsen), Sander (Bas) en Jeroen (Drums). Ze brachten in 2013 de singles “Hey” en “Any Moment Now” uit, gevolgd door het 12 nummers tellende debuutalbum Your Kingdom in 2014.

Ze zijn veelvuldig gedraaid en live te gast geweest bij 3FM, Radio 538 en Radio 2, speelden in De Wereld Draait Door, Toppop3, zijn benoemd tot 3FM Serious Talent en werden met de eerste twee videoclips getipt op de officiële website van Coldplay. Met de nieuwe single “Close To You” (gereleased eind februari 2015) begint voor de band weer een veelbelovend festivalseizoen.

Blupaint

blupaint-Raadpop-Nederweert-2016

Blupaint. Kersvers en gloednieuw. Het viertal won zaterdag 30 januari de Grote Prijs van Nederland 2016 in een volle Paradiso. De jonge honden zetten daar een enthousiaste show neer, die af en toe lekker rammelde. Het lukte ze bijzonder goed om over te brengen waar ze goed in zijn: het schrijven van hele sterke liedjes.

De band stond nog maar vaag op de radar bij 3FM, maar in Paradiso veroverden ze harten met prijsnummer ‘Save Me’. Daarom benoemd tot 3FM Serious talent.