En de line-up voor RaadPop is compleet!

Met de toevoeging van Close-up en Bade is de line-up van RaadPop 2015 rond.
Close Up is een indie-pop/rock band uit Utrecht. Verwacht pakkende melodieën en aanstekelijke nummers gemaakt door twee broers en twee buurjongens die elkaar leerden kennen op de basisschool en sindsdien samen muziek maken.

De band bracht in 2011 hun eerste EP uit, gevolgd door de eerste single ‘Summer Day’. Met deze single op zak won Close Up vele nationale wedstrijden en deed de band ervaring op bij grote festivals en nationale radiozenders. Ook volgde er een kleine tour door Duitsland en Noorwegen.
De tweede EP ‘I am October’ kwam uit in 2013. Daarmee presenteerde de band een fris pop-geluid vol meezingbare riffs en refreinen. Het nieuwe geluid slaat aan en de videoclip van single ‘Cold War Affair’ wordt meer dan 15.000 keer bekeken en gepromoot op de website van Coldplay. Ook de andere nummers maken indruk, waardoor Close Up air-time krijgt op 3FM.

Medio februari kwam de single en videoclip ‘Vixen’ uit. De single is een voorproefje van de derde EP van Close Up die in april uitkomt. De opnames – gerealiseerd door een succesvolle crowdfundingscampagne – geven de band een meer gelaagd en herkenbaar geluid.
Bade is het solo project van de energieke frontman uit Haarlem, een sympathieke gangmaker die pop combineert met elektronische ritmes. De invloeden van zijn Britse helden blijven een onmisbare factor in zijn muziek. Het afgelopen jaar heeft Bade nieuwe songs geschreven en wordt het tijd om deze vol overgave live te brengen. In april benoemde radiostation 3FM de eerste single ‘Hide No More’ al tot ‘MEGAHIT’.

Bart van Liemt verwierf bekendheid als frontman van The Sheer en later bij Baskerville.

In oktober 2014 verscheen zijn solo debuutalbum ‘Miracle Wave’. Het album is geproduceerd in nauwe samenwerking met de Britse multi-platinum producer Sam Williams (Supergrass, Plan B, The Noisettes). In diens Templesound Studios, een kerkje middenin Oxford, is in 2013 aan Bade’s Miracle Wave gewerkt: de elf songs zijn opgebouwd uit ragfijne grooves en verrassend dansbare electropop.