Raadpop intiemer van opzet, volgens Rolf Verheijen

Hoewel de weergoden de eerste editie van Raadpop niet zo goed gezind waren en het festival daardoor wellicht wat minder succesvol is geweest, laten de initiatiefnemers het er niet zomaar bij zitten. Rolf heeft met zijn team de koppen bij elkaar gestoken en is tot de conclusie gekomen dat Raadpop 2016 er gewoon moet komen! Noteer 22 & 23 juli maar alvast in je agenda voor Raadpop 2016!

De eerste editie van Raadpop was zwaar. Zowel qua weer als ook qua financiën. “We hebben geen zwarte cijfers kunnen draaien en daardoor niks overgehouden” vertelt Rolf. “Daarom moeten we dit jaar extra creatief zijn en vooral de kosten laag houden. Het blijft echter een uniek en het enige GRATIS festival in de regio.

Raadpop 2016 wordt dit jaar intiemer van opzet. Het zal vooral een gezellig dorpsfestival worden dat gedragen moet worden door de vrijwilligers en inwoners van Nederweert. “We willen vooral een festival zijn met een regionale uitstraling voor de muziekliefhebber,” vervolgt Rolf. “Nederweert verdient een festival als Raadpop, groot of klein maakt eigenlijk niet uit. We vinden het mooi om samen met de mensen en ondernemers van Nederweert dit te organiseren. Saamhorigheid, naoberschap, plezier en dus gewoon eine schoeëne aovendj.”

Programmering
De vrijdag wordt qua programmering anders. Met een vernieuwde line-up willen ze vooral een breder publiek trekken. “Het is heel moeilijk voor ons om grote namen van vroeger naar Nederweert te halen. Die prijzen liggen ver boven ons budget. We richten ons op coverbands die vooral lokaal en provinciaal aanzien hebben. Natuurlijk komt er ook iets groots van verder weg”. De zaterdag is vergelijkbaar met vorig jaar: serious talent met landelijke en opkomende bands.

Battle of the Bands
Ook de battle of the bands levert dit jaar weer twee bands, samen met het scholenproject van het MuziekCollectief Nederweert Live. De 2016 editie telt twee voorrondes en een finale. Uit een totaal van 16 aanmeldingen is een selectie gemaakt van 10 bands. Per voorronde spelen er 5 bands en tijdens de finale staan er 4 bands op het podium. Naast een vakjury heeft het publiek een belangrijke stem!

Jeugdmiddag
Zaterdagmiddag is er ruimte voor jong muzikaal talent uit de regio. Bandjes samengesteld uit leerlingen van Rick’s Rockplein, optredens van leerlingen die mee hebben gedaan met het “in de band” project op de Nederweerter basisscholen en nog veel meer plaatselijk talent gaat het publiek verrassen met hun muzikale talenten.

Sponsoring
“Veel sponsoren hebben ons vorig jaar een warm hart toegedragen. De eerste reacties op een tweede editie zijn positief omdat ze geloven in de continuïteit.” Muziekliefhebbers en inwoners van Nederweert geloven in het concept en vertrouwen op het publiek.

Rond Pasen worden de eerste namen bekendgemaakt. “Laten we hopen dat we dit jaar fantastisch weer hebben, dat heeft Raadpop en eigenlijk heel Nederweert wel verdient!”

Tot Raadpop !