Van Horne Pop 2017 zet de tent op z’n kop

De 29e editie van Van Horne Pop vond dit jaar plaats op vrijdag 10 maart in muziekcentrum De Bosuil in Weert. In deze editie deden acht bands mee, afkomstig van de Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College. De rockgroep Profail’ heeft de eerste prijs op Van Horne Pop binnengesleept. ‘The Extatic’ ging er met de tweede prijs vandoor en ‘Revival’ eindigde als derde. Bovendien was er dit jaar, naast de juryprijs ook een publieksprijs. ‘The Extatic’ wist naast een tweede plek ook deze prijs te bemachtigen.

Zowel ‘Profial’ als ‘The Extatic’ hebben hiermee een optreden op Raadpop gewonnen. De nummer een van Van Horne Pop zal Raadpop openen op vrijdag 21 juli en de winnaar van de publieksprijs bijt de spits af op de zaterdag van dit Nederweertse festival.

Van Horne Pop is een soort talentenjacht met wedstrijdelement. Diverse popstijlen passeren de revue: van pop/rock tot punk en metal. De acht bands die strijden om de felbegeerde Van Horne Pop trofee zijn: Revival (rock, metal), Project R (rock), The Extatic (rock/poprock), Brainstorm (rock, metal), Chefield (bluesrock), Profail (punk/metal), The Flying Dutchmen (piratenmetal/rock) en Hometown Crew (hardcore punk).

Raadpop 2017

Raadpop vindt dit jaar plaats op vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis in Nederweert. Een gratis festival met een gevarieerd programma van diverse lokale, regionale en nationaal bekende popbands. Voorafgaand aan het festival wordt  in samenwerking met Harmonie St Joseph Nederweert op donderavond Raadproms gehouden. Beide organisaties staan midden in de samenleving, dragen Nederweert een warm hart toe en uiteraard is het de muziek die hen verbindt.